El fruto de la venganza, Hasél, otro preso político enfermo / Entrevista a Paco Cela Seoane, militante comunista / 27 Mayo, Jornadas por la Amnistía: Nuevas ponencias confirmadas / No a los barcos de la muerte.

Texto. Comunicado sobre pruebas médicas a Hasél.

Muro de solidaridad y denuncias:

¡Pablo Hasél libertad!:

-Comunicat sobre el resultat de les proves mèdiques a Pablo Hasél

Després de diversos mesos de lluita incansable per part de diversos col·lectius solidaris, avui, finalment, hem aconseguit que a Pablo Hasel se li hagin fet les proves mèdiques amb les condicions minimes de dignitat que s’exigia.

Com ja haviem informat en comunicats anteriors, Pablo feia gairebé un any que patia problemes estomacals que no tenien un diagnòstic clar. Per això, els metges van sol·licitar la realització d’una colonoscòpia i una gastroscópia com a condició indispensable per poder fer un diagnòstic adequat. Durant tot aquest temps, en una mostra d’absolut menyspreu pels drets més bàsics dels presos, des de la Generalitat (especialment des de les conselleries d’Interior i Justicia) s’ha impedit que Pablo pogués fer-se aquestes proves sense la presència de cap Mosso d’Esquadra, vulnerant així, flagrantment, el seu dret a tenir una consulta mèdica reservada.

Durant gairebé 8 mesos, hem estat batallant contra aquest atropellament perpetrat per part del Govern de la Generalitat. Finalment, gràcies a tota la pressió exercida per les organitzacions solidàries i per totes aquelles persones que, sense pertànyer a cap entitat en concret, han col·laborat a difondre la situació en què es trobava Pablo, hem aconseguit que se li realitzin les proves mèdiques sense presència policial.

Com informàvem ahir al mati, Pablo va ser trasllat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa, on li havien de fer les proves aquest mateix mati. L’excusa per sotmetre Pablo a aquest trasllat, sempre incòmode per als presos, era que, atès que el conduirien a un Hospital Penitenciari, allà si que es podria garantir que se li fessin les proves sense presència policial. Quina ha estat la nostra sorpresa quan aquest mateix mati, han informat a Pablo que no li farien les proves dins del complex penitenciari de l’hospital, sinó que les farien a la secció corresponent de l’Hospital de Terrassa. És a dir, finalment, a Pablo li han fet les proves en un centre hospitalari comú, sense necessitat que hi hagués presència policial dins de la consulta. Això demostra que no hi havia cap raó de seguretat ni protocol·lària que impedis que això hagués pogut succeir així, fa 8 mesos, a l’Hospital de Lleida. L’impediment per fer-se les proves sense presencia policial ha estat, clarament, per continuar amb l’escarni a què s’ha afegit el Govern d’ERC contra Pablo Hasel, com a bons gossos falders del Govern espanyol.

Pel que fa als resultats de les proves, cal assenyalar que a Pablo li han detectat una malaltia intestinal crònica i diverses úlceres a diferents parts de l’estómac, que s’han anat desenvolupant des de la seva entrada a la presó. Així mateix, els mateixos metges han confirmat que la situació mèdica de Pablo ha empitjorat a causa d’haver passat practicament un any sense diagnostic i, en conseqüència, sense cap mena de tractament.

Des d’aqui tornem a insistir en què el Govern de la Generalitat és directament responsable del mal estat de salut de Pablo, així com que se li hagi desenvolupat una malaltia estomacal amb la que haurà de conviure de per vida.

Aprofitem també per ressaltar, una vegada més, que si Pablo s’ha pogut fer les proves ha estat única i exclusivament per la pressió popular que s’ha exercit als carrers. Denunciem que hagin esperat a estar a les portes d’unes eleccions per actuar. Entenem que això no ha estat més que una altra mesura electoralista que s’han vist obligats a prendre, per evitar que es continuin boicotejant els seus mitings. Lamentem comunicar a aquesta colla de criminals que la pressió contra ells no cessará. De moment ha acabat aquesta batalla, però la guerra oberta que les classes populars lliurem dia a dia contra aquests servidors de l’Estat feixista espanyol no cessarà.

Per acabar, igual que agraïm el suport i la solidaritat que els sectors populars i les diferents organitzacions ens han ofert, denunciem la total passivitat de la resta de partits de l’espectre electoral. Absolutament cap d’ells s’ha dignat a fer un pas endavant vers aquesta gravissima vulneració. S’han limitat, com a bons oportunistes que són tots ells, a posar algun tuit o a fer alguna intervenció al circ del Parlament, però res més. Per això, cridem a tots els solidaris i militants contra la repressió a no posar ni un sol vot a les urnes el proper 28 de maig. Seguim-nos organitzant al marge de les institucions sense legitimar-les, perquè la práctica ha demostrat que aquest és l’únic cami.

Cartel. Hasél llibertat. Amnistia total.

-El fruto de la venganza, otro preso político enfermo.

Pablo Hasél, ya es por desgracia un preso político enfermo.

Retrasos a posta en sus pruebas médicas, le han hecho perder unos cuantos meses en sus pruebas diagnósticas, que como sabemos le han detectado una enfermedad, ahora crónica, y varios problemas asociados más.

Lo que se venía exigiendo, se ha cumplido sin sus impedimentos constantes. ¿Hacer pruebas tan íntimas delante de varios policías? No se puede. Pero resulta que ahora en mayo se las hicieron en la situación que exigía la campaña de denuncia y solidaridad. O sea, un atraso en las pruebas que se demuestra que ha sido adrede, unos meses en que su salud ha empeorado bastante. Y esos responsables de su enfermedad, por retrasar su diagnóstico para que empeorara, tienen nombre y siglas.

No hace falta haber vivido otras épocas (por edad) para comprobar cómo se las ha gastado, gasta y gastará el Estado contra los que se le enfrentan no agachando la cabeza.

Pablo Hasél, libertad inmediata, y que se pueda tratar en la calle su enfermedad, y no en los mataderos penitenciarios, que es donde se le ha ocasionado. M.

Cartel Carles absolució.

Criminalización:

-Carles absolució.

Nou judici polític! 16 de maig en Carles (@CarlesLlibertat), veí de Sants, s’enfronta a tres anys de presó arran de les manifestacions pel segrest del nostre company @PabloHasel.

Davant de qui ens nega els nostres drets democràtics: activem la solidaritat.

#CarlesAbsolució #AmnistiaTotal

Foto. Paco Cela Seoane.

Entrevista a Paco Cela:

-Dani Seixo entrevista a Paco Cela Seoane, militante comunista.

Amplia e interesante entrevista del compañero Dani Seixo a Paco Cela, histórico militante comunista galego.

Publicada en Mayo de 2023.

«MEMORIAS DE UNA LUCHA»

https://www.youtube.com/watch?v=Lb0c8DYliYE&t=663s

Cartel definitivo. Jornadas por la amnistía 27-M.

27 de Mayo, Jornadas por la Amnistía:

-Nuevas ponencias confirmadas

@xrmadrid_ y @futurovegetal también vendrán a las Jornadas por la Amnistía, a compartir cómo afrontar la represión: con desobediencia y manteniendo bien altos los principios y nuestras luchas, sin amedrentarnos.

JORNADAS AMNISTÍA 2023

CSO Atalaya. Madrid.

*14H. COMIDA

*17H. COMUNICADOS Y CHARLAS

PONENTES

-LOS 8 DE CAIXABANK

-PLATAFORMA ANTIRREPRESIVA DE PONENT (ELS 11 DE LA SUBDELEGACIÓ)

-DETENIDOS CNT XIXÓN

-COLECTIVO POR LOS OLVIDADOS DE LA TRANSICIÓN

-EXTINCTION REBELLION Y FUTURO VEGETAL

-MOVIMIENTO ANTIRREPRESIVO DE MADRID

*21H. PINCHADA SANDWITCH NO MIXTO

Organizan: MAR y ATALAYA CSO.

Pintadas en muro, y contenedor.

En las calles:

-Pintadas anticarcelarias por las calles de Reus.

Plantillas anticarcelarias en calles de Reus. «Foc a les presons» y «Carcelero púdrete».

Foto. Pancartón colgando.

Anti-militarismo:

-Despliegan una pancarta gigante contra el tráfico de armas en el puerto de Sagunto.

La acción tiene como objetivo, además de monitorizar el cargamento, señalar la repulsa al envío de armas hacia el conflicto de Yemen.

Activistas de Marfull-Agró y Antimilitaristes-MOC València han desplegado una pancarta gigante desde el Alto Horno número 2, anexo al puerto de Sagunt, como muestra de rechazo a la escala de uno de los buques saudíes presuntamente encargados del transporte de armamento. El cargamento, según sospechan las organizaciones convocantes, tiene como destino Arabia Saudí y Emiratos Árabes Unidos, estados acusados de estar cometiendo crímenes de guerra en su intervención militar en Yemen.

La acción desarrollada tiene como objetivo, además de expresar el rechazo al tránsito de armas, monitorizar la carga de material bélico en el buque desde el interior del recinto del Alto Horno número 2 (monumento visitable en memoria del pasado obrero metalúrgico de Sagunt), situado en las inmediaciones del recinto portuario de Sagunt.

https://www.elsaltodiario.com/pacifismo/despliegue-pancarta-armas-puerto-sagunto

Llamamiento acciones.

Convocatorias:

-¡Esta primavera nos rebelamos!

Como tú estamos hartas del constante aumento del coste de vida, de la factura de la luz y de que las emisiones del 1% aceleren la crisis climática. Cansadas de la represión y vigilancia desproporcionadas cuando alzamos la voz.

¡Pero no se enteran! ¡Así no hay quién viva! Consideramos insuficientes las vías de diálogo existentes y necesarias las acciones de desobediencia civil frente a unas agresiones ecocidas y que saquean a la ciudadanía.

¡Hagámosle frente! Súmate a la acción de desobediencia civil masiva que se hará entre el 17-19 de mayo en Madrid para exigir:

El fin al abuso de las grandes empresas eléctricas y poner la producción de energía en manos de las personas. Terminar con las emisiones de CO2 de lujo! Solo el 1% más rico del mundo es responsable de la mitad de las emisiones globales. No más represión a los movimientos sociales que luchan para superar un sistema que amenaza la vida.

¡El 17 de mayo también pediremos el cese de la represión institucional!

¡Basta de policía infiltrándose en organizaciones ecologistas y sociales! ¡Que persigan a las instituciones y corporaciones que destrozan nuestro territorio y nuestro futuro!

Un fantasmita infantil ondea la bandera.

Difunde www.presos.org.es:

-Informativo anti-represivo diario.

(Sobre postal hecha en prisión «Un fantasmita con la bandera comunista»)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.