Pepita Seoane, premio Mártires da Liberdade 2022 / Por Pablo Hasél. Por Manuel Arango. Por Alfredo Cospito / 5 años en amparar al denunciante de corrupción en PDeCAT / Más casos ‘aislados’.

Foto. Pepita Seoane Vaz.

Muro de solidaridad y denuncias:

Madres coraje:

-Pepita Seoane, premio Mártires da Liberdade 2022.

É unha das fundadoras da ACPG (Asociación para Ceivar Presos Galegos) da Coruña.

Xosefa Seoane Vaz, Pepita, é a premio Mártires da Liberdade 2022 que concede a Asociación Cultural e Teatral “Abril de Lume e Ferro”.

Destacado en diario, premio a Pepita.

Nada na Xironda, na raia de Portugal máis afincada na Coruña desde hai anos, é unha das fundadoras da ACPG (Asociación para Ceivar Presos Galegos) da Coruña. Moi implicada socialmente, organizou mobilizacións e manifestacións para reclamar «a posta en liberdade de presos políticos», e para o seu achegamento a cárceres galegas. Pepita Seoane é a nai de Paco, Carlos e Suso, os tres pasaron polo cárcere acusados de pertenza ou colaboracións cos Grapo. Carlos faleceu en 2019.

“Foi loitadora na primeira liña, na defensa do dereito á vivenda, tentando evitar desafiuzamentos. Pepita é dignidade, conciencia, compromiso, solidariedade, carraxe e lealdade inquebrantábel á clase obreira e ao pobo”, indica a asociación nun comunicado.

A Asociación Cultural e Teatral Abril de Lume e Ferro de Carral ten previsto celebrar o acto de entrega, o vindeiro día 28 de xaneiro de 2023 na Casa da Cultura de Carral.

No ano 2013, a Asociación Cultural e Teatral “Abril de Lume e Ferro”, crea o premio Mártires da Liberdade, que se entrega no que se premia cada ano unha persoa, grupo de persoas, entidades ou organismos, “que destaquen, e fagan ou fixeran agromar sentimentos, accións, ou tarefas de liberdade, xustiza e compromiso pola nosa terra”.

https://www.nosdiario.gal/articulo/social/pepita-seoane-premio-martires-da-liberdade/20221230132823159311.html?fs=e&s=cl

Foto. Pintada en sede ERC.

Campañas abiertas y en las calles:

-Hola, @Esquerra_ERC @Justiciacat!

Dic 2022, hem visitat la vostra seu a Lleida, per exigir, una vegada més, les proves mèdiques immediates, respectant el seu dret a la intimitat de Pablo Hasél.

Continuarem amb la campanya de denúncia fins que tinguem un compromís per escrit. #SOSPabloHasel

PAP.

Pantallazo carteladas PAB.

-Des de la plataforma hem volgut homenatjar Manuel Arango, denunciant als carrers de Barcelona la situació dels companys empresonats Pablo i Alfredo, assenyalant els responsables de la seva situació.

La presó de Ponent està vulnerant els drets del pres comunista @PabloHasel. No s’està garantint el dret a una cel·la individual, dret reconegut al reglament penitenciari. A més, també ha agafat un virus, provocat per les condicions insalubres de la presó. Quan l’han conduït a l’hospital, també ha vist vulnerat el seu dret a la intimitat per part dels Mossos.

Cartel PAB por Alfredo Cospito.

D’altra banda, el company Alfredo Cospito, pres anarquista, sotmès a un règim d’aïllament total per part de l’estat italià (41 Bis) i que actualment es troba en vaga de fam fins a les últimes conseqüències. Cal exigir l’alliberament del company i denunciar l’inhumà règim d’aïllament que pateix per no renunciar als seus principis dins la presó.

Els companys són exemples revolucionaris que resisteixen a les garjoles malgrat les dures condicions. Aquests règims feixistes i els seus col·laboradors, ens empenyen a continuar lluitant per uns veritables drets democràtics! Sempre serem al costat del que lluiten! Solidaritat amb els presos!

#LlibertatPabloHasel #LlibertatAlfredo Cospito #Amnistia Total #TombemLesLleis Repressives.

PAB.

https://www.facebook.com/reel/732590401742958/?s=single_unit

Logo del PDeCat en su sede.

Justicia y corrupción:

-La Justicia tarda más de cinco años en amparar al denunciante de corrupción expulsado del PDeCAT por negarse a malversar.

El Juzgado de lo Penal 8 de Barcelona condena a siete exmiembros del PDeCAT de Esplugues de Llobregat (Barcelona) por haber propuesto financiar una campaña electoral con fondos del grupo municipal.

El juez Jorge González Ibarburren ha condenado a siete exmiembros del comité local del Partido Demócrata Europeo Catalán (PDeCAT) de Esplugues de Llobregat (Barcelona) por los delitos de coacciones y proposición para la malversación de caudales públicos. 

La sentencia, da la razón a Albert Comellas, que fue concejal en el consistorio espluguense en las legislaturas de 2011 y 2015, primero de Convergència i Unió (CiU) y después ya en el reconvertido PDeCAT. Este expolítico presentó una querella en julio de 2017 por coacciones y propuesta para malversar contra siete de sus compañeros en la agrupación y la Justicia le ampara cinco años y medio después.

https://bit.ly/3jzGX20

Foto. Militares desfilando.

Casos ‘aislados’:

-Seis años de cárcel a un militar por una agresión sexual a una compañera en una escuela de la Armada.

Un tribunal militar de A Coruña añade otro año más de prisión por un delito de lesiones y otro de abuso de autoridad ya que el condenado era superior jerárquico: él se encontraba a punto de terminar la formación y ella, en primer curso.

https://www.eldiario.es/sociedad/seis-anos-carcel-militar-agresion-sexual-companera-escuela-armada_1_9826172.html?goal=0_10e11ebad6-f213abe421-64733153&mc_cid=f213abe421&mc_eid=741781b133

Mecheros con los colores republicanos.

Solidaridad recibida:

-Dar lumbre a las ideas.

Por la República Popular.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.