Catalunya: Extendiendo la solidaridad antirrepresiva / Con y sin Constitución, mismo Estado terrorista, misma represión / Balance represivo noviembre, E.H.

Foto. Klara y Sas en el acto.

Muro de solidaridad y denuncia:

Extendiendo la solidaridad:

-Parlaments de les Plataformes Antirepressives de Barcelona i Ponent i GdS Sas Absolució.

6-D: Avui hem estat presents a la manifestació organitzada per l’@assemblea contra la reforma del codi penal. Hem assistit amb els companys de la @antirepre_pon.

La companya Klara, membre d’@antirepreBCN i el company Adrián Sas, condemnat a 3 anys i mig de presó per l’acusació del @govern, han pujat a l’escenari per denunciar la repressió que patim i que continuarem patint amb aquesta reforma del codi penal per criminalitzar la protesta i llençar-nos als lleons per augmentar les penes de presó per exercir drets legítims, com el de manifestació.

Davant d’aquesta amenaça, ens hem d’organitzar com a classe i com a poble per tombar totes aquestes lleis repressives i fins a conquerir l’amnistia total!

Comunicat: -https://mega.nz/file/zz4n3D7C#ED-xbA1…

Foto. Portando pancarta en mani 6-D.

*LA REFORMA DEL CODI PENAL ATEMPTA CONTRA ELS DRETS FONAMENTALS

En els últims anys, les lluites pels drets i llibertats democràtiques tornen a agafar força, com també la repressió de l’Estat per intentar aturar-les i mantenir els seus privilegis. La crisi del règim és tan profunda que aquest només pot recórrer a la manipulació i al terror per evitar que la lluita de la classe treballadora acabi amb aquest sistema criminal. A més, veiem com el govern de la Generalitat també utilitza la repressió reiteradament. En el mateix ordre, els presos processistes van pidolar un indult a canvi de la rendició i aniquilació de la lluita al carrer i els seus partits van del bracet de l’Estat a l’hora de perseguir al poble català, que lluita conseqüentment i de forma activa per aconseguir una república i defensar els drets i llibertats de totes nosaltres. Ho fa presentant-se com acusació particular i demanant penes de presó més altes que el mateix estat feixista espanyol.

El preu d’aquests indults els estem pagant el poble i un nou exemple és aquesta reforma del codi penal, la qual per salvar-se ells, ens llancen als lleons a nosaltres, la classe treballadora.

Aquesta reforma del codi penal consisteix en endurir el delicte de desordres públics agreujats, que comportarà penes de fins a 5 anys de presó per manifestar-se, com per exemple defensar el dret a l’habitatge o tallar una via, entre d’altres. També la condemna mínima de 2 anys passa a ser de 3 anys, fet que comporta entrar a presó.Una altra mostra de l’enduriment d’aquest nou codi és que en determinades modalitats, els fets produïts en el context d’una manifestació, podran ser condemnats amb una pena inferior de 3 anys de compliment efectiu de presó, impedint, així, que la pena es pugui suspendre. Inclou expressament com a delicte amb penes de presó les manifestacions en entitats bancàries o immobiliàries, tot i que siguin pacífiques i estiguin obertes al públic.

El règim monarco-feixista es torna a blanquejar en l’àmbit internacional, gràcies als col·laboracionistes de la Generalitat, preparant així la repressió contra tota dissidència política en aquest context de crisi terminal capitalista.Per acabar, tot i que sabem que aquestes lleis estan fetes per legitimar l’aplicació de la repressió de forma sistemàtica i cada vegada més generalitzada, entenem que la denúncia d’aquestes lleis ens ha de portar a una lluita més conseqüent. Només amb una xarxa solidària forta podrem desobeir i perdre la por a la repressió. Denunciant les maniobres legals per aplicar la repressió als de sempre, amb l’objectiu d’aturar la dissidència política.

La repressió que patim no és nova, cal recordar que des del 1939 no hi ha hagut ni un sol dia sense presos polítics a les presons del règim.

Només hi ha un sentiment més fort que l’amor a la llibertat i és l’odi a qui ens la treu. És aquest odi el que hem de canalitzar amb organització i lluita i fer-lo servir per atacar als nostres enemics.

Així que, des de les Plataformes Antirepressives de Barcelona i Ponent, fem una crida a la unitat i a lluitar per tombar totes aquestes lleis repressives que l’estat utilitza per mantenir els seus privilegis i fem una crida també a lluitar per conquerir l’amnistia total, una amnistia que aconsegueixi la llibertat de totes les preses polítiques antifeixistes, indiferentment dels mètodes de lluita emprats per enfrontar-se contra aquest Estat.

No volem marxar sense recordar-vos que estem a l’espera de dues sentències, la dels 11 de Subdelegació i la dels 7 del 30-G, tots ells companys de les Plataformes. No tolerarem ni 1 sol dia de condemna, només ens val l’absolució per tots ells, sinó es així haurà una reposta als carrers.

I per acabar convidar-vos a tothom a participar de la Marxa de Torxes del proper dissabte 17 a les 7 de la tarda a Plaça Universitat. Una marxa per totes les preses i represaliades polítiques, on esperem que la ANC ens doneu suport i podem omplir Barcelona de solidaritat i lluita.

TOMBEM LES LLEIS REPRESSIVES! AMNISTIA TOTAL!

https://www.youtube.com/watch?v=wHo92oOOFW0

Viñeta. Un fascista se la ofrece a una joven.

6-D Constitución:

-Aquí la tenéis, esta es la Constitución de la democracia

*P…¡Pero si tiene el escudo franquista!

-¡Rupturista!

Cartelón con y sin constitución.

-Movimiento Antirrepresivo de Madrid.

Otro 6 de diciembre más hemos salido a la calle a recordar a los que derramaron su sangre para luchar contra la represión y la faltas de derechos y libertades que la Constitución del 78 no ha hecho más que perpetuar.

Aprovechamos para denunciar también la Ley de Memoria Democrática que hace tabla rasa de todos los asesinados a manos del fascismo en sus múltiple formas después de 1978.

En el cartelón, «Ni memoria ni democrática, una ley para blanquear el fascismo», y las caras de: Carlos Palomino, Yolanda González, Iñigo Cabacas, Isabel Aparicio, Lasa y Zabala, Delgado de Codes, Lucrecia Pérez.

Texto con y sin constitución.

*Con y sin Constitución

Mismo Estado terrorista, misma represión.

Hoy, 6 de diciembre, el Estado celebra el aniversario de la aprobación de su constitución. Nos lo venden como un gran avance democrático. Sin embargo, cada día queda más patente lo que realmente fue: una patraña utilizada para perpetuar y legitimar la total falta de derechos y libertades que sufrimos desde 1939.

Los motivos para luchar no desaparecieron en 1978. No hubo entonces, ni mucho menos ha habido después, justicia, reparación ni el más mínimo avance democrático. La brutal explotación y opresión contra la clase obrera siguió igual. Los cientos de antifascistas y verdaderos demócratas que habían luchado bajo Franco lo siguieron haciendo bajo la Constitución. Y se siguieron encontrando con represión, terrorismo de Estado, tortura, asesinatos y guerra sucia. Los criminales fascistas que perpetraban estas aberraciones continuaron siendo ascendidos y condecorados por defender a sangre y fuego este sistema.

Este año el gobierno «progresista» ha ido más allá en su hipocresía y lavado de cara al Régimen con la Ley de Memoria Democrática que deja fuera de reconocimiento y reparación a todas las víctimas de la Policía, la Guardia Civil y demás bandas fascistas después de 1978. No puede haber memoria ni democracia sin juzgar a los culpables de miles de torturas y asesinatos. A todos, los de antes y después de 1978, desde el varias veces condecorado «Billy el Niño» hasta Marlaska y sus esbirros.

Desde el Movimiento Antirrepresivo de Madrid denunciamos este insulto al recuerdo y la dignidad de tantos luchadores. Denunciamos una ley que escupe y echa tierra sobre cientos de antifascistas asesinados, muchas veces, por el propio Estado. ¿Su delito? Seguir levantando la bandera de los derechos y libertades que hoy nos siguen negando.

Porque la represión no terminó en el 78, la memoria histórica tampoco puede hacerlo, ¡luchemos por ella!

¡Por todos los que dieron sus vidas luchando por nuestros

derechos! ¡Dignidad, memoria, justicia y reparación!

¡Ni hemos olvidado ni nos harán olvidar!

Cartel balance represivo nov. en EH.

Balance represivo:

-Noviembre 2022, Euskal Herria. Por Tinko.

 • 02/11/2022 Acuden a declarar los jóvenes detenidos en Vitoria el 24 de marzo por la huelga estudiantil.
 • 02/11/2022 La violencia de la Ertzaintza causa varios heridos y detiene a un trabajador en la huelga del Metal de Bizkaia.
 • 02/11/2022 La Ertzaintza golpea con porras a las personas que intentaban para un desahucio en el barrio de Gros.
 • 03/11/2022 Dos miembros del Movimiento Feminista de Algorta son llamados a declarar en el Juzgado de Getxo. La Ertzaintza les imputa un delito de desobediencia grave.
 • 11/11/2022 El Kontseilu Sozialista de Urola Kosta denuncia el acoso policial.
 • 18/11/2022 En dos días han sido llamadas a declarar a la Audiencia Nacional 15 personas por el ongi etorri al preso político Ibai Aginaga.
 • 2022/11/19 Sufre un accidente el coche familiar que iba a la cárcel de Lannemezan.
 • 21/11/2022 El Gobierno de España, a través de la Guardia Civil, prohíbe las consultas populares a los 14 municipios de Baztan.
 • 24/11/2022 Tercera prórroga al periodista Pablo González que se encuentra en prisión provisional.
 • 28/11/2022 El Sindicato de Vivienda AZET de Bilbo denuncia la actuación violenta en un desahucio de la Policía Municipal de Bilbo.
 • 30/11/2022 La Ertzaintza arremete violentamente contra los huelguistas del metal y causa varios heridos. Al menos cuatro tuvieron que ser atendidos en el hospital.
 • 30/11/2022 Cuatro personas son juzgadas en Vitoria-Gasteiz por la huelga general de enero del 2020. Denuncian que el juicio es un montaje policial.

https://tinkoamnistia.org/es/2022/12/06/balance-represivo-de-noviembre-2/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.