Presión hasta anular la sentencia a Sas / Habla la camarera detenida por un café a un G.C. / Sigue la solidaridad con Asier Guridi / Entrevistas a nazis en las tv españolas / Niños de Ucrania perdidos en España.

Foto. Adrián Sas.

Muro de solidaridad y denuncias:

Represión:

-El Grup de Suport Sas Absolució fa pressió als tribunals i als carrers perquè s’anul·li la sentència al vilafranquí Adrián Sas.

Des del Grup de Suport assenyalen Junts per Catalunya, ERC i la Generalitat com a principals culpables de la condemna de 3 anys, 6 mesos i un dia de presó que Sas afronta pels aldarulls de l’1 d’octubre del 2018.

La setmana passada, el Grup de Suport Sas Absolució comunicava que ja havien exprimit la darrera via judicial possible per demanar l’anul·lació de la sentència a presó per Adrián Sas, jove vilafranquí condemnat a 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó pels aldarulls causats durant l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre davant el Parlament.

A inicis del 2021, la defensa de Sas va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va ser desestimat; i el passat 24 de febrer van presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem de Madrid. En aquest últim recurs, la defensa argumenta que no es va complir la presumpció d’innocència ni la cadena de custòdia de les imatges i vídeos presentats per l’acusació, i reiteren el seu desacord en considerar un pal de bandera com a arma perillosa, agreujant presentat per la Generalitat.

Des del grup de suport recorden que el posicionament final del Tribunal es pot fer públic en qualsevol moment, i asseguren que aquest “és l’últim recurs jurídic perquè la condemna sigui ferma”. El Grup de Suport a Adrián Sas apunta, referint-se al fet que la condemna a presó ha estat possible per l’agreujant d’arma perillosa que va presentar la Generalitat, que “els partits processistes han demostrat ser uns botiflers que només miren per els seus interessos de classe i a la mínima han claudicat i han venut el poble català”.

En aquesta línia, asseguren que el TSJC no va ser objectiu a l’hora de considerar el recurs presentat el 2021, ja que “només miren l’atestat dels Mossos d’Esquadra”. A més, des de la defensa i el Grup de Suport recorden que un dels principals agents dels Mossos que es presenta com a acusació és Jordi Arasa, condemnat a 2 anys i 4 mesos de presó per abusos a manifestants i brutalitat policial durant el 15-M.

Per tot això, el Grup de Suport també ha sortit als carrers a assenyalar públicament Junts per Catalunya i Esquerra Republicana com a còmplices directes de la condemna a presó, una condemna que resulta, com tantes altres, de les manifestacions que el poble català ha fet per donar suport al seu govern i a les seves institucions.

Finalment, el grup de suport recorda que actualment hi ha més de 4.000 persones represaliades arran de l’1 d’octubre i pels centenars de presos i preses polítiques “que són exemple de lluita i dignitat, i que ens han ensenyat a resistir dia a dia i no claudicar”, i demanen a la ciutadania que es mobilitzi i surti als carrers.

Ara Sas espera que l’últim recurs aconsegueixi que el Tribunal Superior els sigui favorable: “ha estat un període llarg, molt dur i ple d’alts i baixos, però el meu cas és només un d’entre molts de similars. Demanem que la gent surti als carrers per donar-nos suport i perquè el Tribunal desestimi la sentència, i també volem que les institucions catalanes siguin coherents i deixin d’actuar com a repressores del seu propi poble”.

https://lafurapenedes.cat/el-grup-de-suport-sas-absolucio-fa-pressio-als-tribunals-i-als-carrers-perque-sanulli-la-sentencia-al-vilafranqui-adrian-sas/

Sobre foto taza: «¿Especial el café por ser guardia civil?»

-Habla la camarera detenida por poner ‘mal café’ a un guardia civil: “Me siento humillada, y aún más al verle absuelto”

La discusión que se inició con un Guardia Civil por haberle servido mal el café terminó con la camarera detenida sin que nadie pudiera explicar el por qué. Los jueces han absuelto al guardia civil, disculpándole.

https://www.noticiasdealava.eus/vivir-on/que-mundo/2022/04/01/habla-camarera-detenida-cafe-humillada-absuelto/1176962.html

Cartel. «Asier Guridi Aurrera» (foto en la h.h.con el puño alzado)

Solidaridad con Asier Guridi:

-Exiliado político vasco en huelga de hambre desde el 29 de marzo en Caracas.

“Exijo reconozcan mi identidad jurídica y la de mi familia”.

https://www.facebook.com/beittikua.arrano

Cartelón h.h. Asier Guridi (cambian los días en huelga)

-Solidaridad con Asier Guridi

*Carteles en Mutriku.

Cartel. Asier Guridi en huelga de hambre. 9 días.

*Cartel de solidaridad. Días en huelga de hambre.

Tuit y fotos entrevistas a nazis en tv’s.

Guerra sucia:

-Entrevistas a nazis en las teles españolas.

Te prohíben acceder a los canales rusos mientras te obligan a mantenerte informado de lo que pasa en Ucrania a través de soldados que posan orgullosos con banderas Nazis.

Disfruta de tu democracia.

Tuit de Andréi Kononov.

Viñeta. La TV habla a pueblo que la ve.

-Al habla la tele…

“Señores telespectadores. Ya que no les podemos informar verazmente, vamos a intentar confundirles lo mejor posible. Gracias por su confianza”.

Viñeta de Fránagan.

Foto. Niños refugiados entrando en Rumanía.

-Niños de Ucrania perdidos entre Huelva y Canarias.

Han desaparecido en España entre 30 y 40 niños ucranianos que llegaron como refugiados. Iban acompañados de tres adultos y debían viajar en barco desde Huelva hasta Canarias

https://elpais.com/espana/2022-04-03/el-misterioso-viaje-de-los-ninos-ucranios-perdidos-entre-huelva-y-canarias.html

Un comentario sobre “Presión hasta anular la sentencia a Sas / Habla la camarera detenida por un café a un G.C. / Sigue la solidaridad con Asier Guridi / Entrevistas a nazis en las tv españolas / Niños de Ucrania perdidos en España.

  1. Pedro Contestar

    Un recuerdo para Pedro Luis Cuadrado , Isabel Santamaría y Valentín Benito, caídos en una Expropiación armada en Zaragoza, un recuerdo para los tres camaradas.

    Hasta la Victoria Siempre

    Venceremos

    Socialismo o Barbarie

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.