Denuncia de Pablo Hasél sobre su situación de preso político / Hoy, manifestaciones y concentraciones, tumbemos las leyes represivas / Más ‘casos aislados’: violador de compañera, 9 meses prisión, suspendida.

Foto. Hasél, detenido, 16-F-21.

Muro de solidaridad y denuncia:

¡Libertad Pablo Hasél!:

-Hasél denuncia que en la cárcel le quieren hacer un «lavado de cerebro».

El rapero critica la hipocresía de ERC y Junts y el inmovilismo de Podemos.

*Pablo Hasél denuncia que a la presó li volen fer un “rentat de cervell”.

El raper critica l’hipocresia d’ERC i Junts i l’immobilisme de Podemos.

Fa un any que el raper Pablo Hasé va entrar a presó després de ser detingut pels Mossos al rectorat de la Universitat de Lleida. En una entrevista a l’ACN, Hasél denuncia que ha rebutjat participar del programa de tractament penitenciari perquè només busca el penediment del reclús, que és “l’objectiu de la repressió”. El raper diu que no està disposat a renunciar als seus principis a canvi d’un indult i considera “intolerable” que en una presó de la Generalitat se li vulgui fer “un rentat de cervell”.

Després d’un any a la presó, Hasél està “amb més ganes de lluitar i més fort” i assegura que no s’ha penedit d’haver-se quedat a Catalunya sabent que acabaria detingut. “La denúncia des de l’exili és útil, però des d’aquí també és molt necessària. De fet, la combinació és la clau per desemmascarar la falsa democràcia de l’Estat”, explica. El raper està sorprès per la gran quantitat de cartes de suport que ha rebut i critica que amb “l’excusa de la Covid” hagin reduït les visites.

Hasél ha revelat que continua escrivint rap i poesia, tot i que no pot gravar nous temes. “A diferència d’altres presons, no em deixen”, diu. “Aquesta és la llibertat d’expressió en una presó de la Generalitat”. El raper ha criticat que malgrat les bones paraules dels membres d’ERC i Junts que l’han visitat a la presó, la seva situació ha estat molt dura. “Em van dir que volien ajudar-me, però, a la presó controlada per ells, m’ho han posat encara més difícil“, denuncia. “Vaig passar gairebé cinc mesos en aïllament encobert”.

Unidas Podemos també ha rebut i el raper els retreu que s’hagin plegat a l’agenda legislativa del PSOE. El partit va presentar una iniciativa per derogar els delictes contra la corona, les injúries a institucions de l’Estat i l’enaltiment del terrorisme, però “no estan pressionant i amb el govern actual del qual formen part les lleis repressives s’han ampliat”. Hasél creu que qualsevol avenç en aquest camp només s’aconseguirà amb la pressió popular i ha carregat contra la formació de Yolanda Díaz per “incomplir les seves promeses”.

https://elmon.cat/politica/pablo-hasel-denuncia-preso-rentat-cervell-367704/

Cartel. Pablo Hasél. Llamada a movilizaciones 19-F.

*Participa de les manifestacions el 19-F.

Avui és Pablo Hasél, demà pots ser tu!

1 any empresonat per l’Estat feixista.

Tombem les lleis repressives per aconseguir la seva llibertat!

Cartel. Texto y dibujo, cadena rompiéndose.

*Tombem les lleis repressives! Unitat, organització i unita.

Cartelón conce 19-F, en una marquesina.

Hoy, manifestaciones y concentraciones, tumbemos las leyes represivas:

-En Catalunya, Madrid, A Coruña…

Madrid:

*Cartelones llamando a la concentración de hoy. 19-F, 18 h. Ministerio de Justicia.

(este cartelón, sobre los ‘Delitos de expresión’).

Comunicado. Texto.

Catalunya:

*TOMBEM LES LLEIS REPRESSIVES

Aquest dissabte 19 de febrer sortim als carrers de Catalunya i d’alguns punts de la resta de l’Estat per denunciar, una vegada més, la falta de drets i llibertats democràtiques i exigir la derogació de totes aquelles lleis repressives amb les quals, tant la Generalitat com l’Estat feixista espanyol, ens empresona per lluitar. Fa mesos que diferents col·lectius i plataformes antirepressives ens reunim amb un mateix objectiu: teixir la unitat necessària per donar una resposta col·lectiva a tots aquests atacs i evitar que cap represaliada es trobi sola davant la repressió. Una veritable unitat sense distincions entre innocents o culpables.

El 16 de febrer feia un any de l’empresonament de Pablo Hasél, el primer raper empresonat a Europa i també aviat farà un any de l’empresonament de les anarquistes del 27-F que van sortir als carrers a donar la cara. A banda d’això, aquests mesos tenim moltes cites importants a les quals assistir: citacions i judicis polítics on demanen molts anys de presó per defensar drets i llibertats com un habitatge digne, una educació pública i de qualitat, la llibertat d’expressió, el dret a l’autodeterminació, el dret a vaga, manifestació i reunió. Exactament a Catalunya, ja som més de 4.500 represaliades des de l’1 d’octubre. Podem citar alguns d’aquests casos: les companyes de 21 Raons pel tall de les vies,el Pau de Girona, l’Adrian Sas que haurà d’entrar a la presó si la solidaritat no ho evita, les detingudes i encausades en l’operació Judes contra els CDR (23S) acusades de terrorisme, les feministes de Hi Erem Totes, les 8 del Rectorat, el Brian que s’enfronta a 9 anys de presó, etc. Això sense oblidar la resta de casos repressius arreu de l’estat o les centenars de preses polítiques antifeixistes que porten tants anys a la presó sent exemples de resistència, víctimes de la desatenció sanitària, l’aïllament i la tortura, com la companya Lola Resina empresonada fa 30 anys a les presons del règim.

Som conscients que aquesta repressió anirà en augment davant l’agudització de la crisi econòmica i política que pateix el règim feixista espanyol. Les condicions de vida de la classe obrera i els sectors populars empitjoren dia rere dia, per tant, l’organització popular s’imposa com a necessitat. Per tal d’aturar tot tipus de dissidència, l’Estat fa servir un ampli arsenal de lleis repressives: la llei de partits que il·legalitza formacions polítiques com Batasuna o el PCE(r), organitzacions crítiques com Izquierda Castellana, la llei antiterrorista que fan servir per a perseguir al moviment popular, la llei mordassa destinada a esfondrar econòmicament tota resistència com la del moviment pel dret a l’habitatge, la llei de vaga i reunió que nega sistemàticament drets fonamentals de les treballadores, la llei d’estrangeria que expulsa i empresona als CIE a les persones migrades, etc.

Nosaltres no ens resignem ni ens quedem a casa. Estem decidides a plantar cara perquè la repressió se’ls giri en contra. Queda palès que de les institucions no podem esperar res. L’anomenat «Govern més progressista de la història» ha incomplert totes les seves promeses de derogar certes lleis repressives, com ara la llei mordassa, ja que l’han acabat fent servir més que mai i fins i tot l’han ampliat en el terreny digital. El delicte d’injúries a la Corona o els delictes de rebel·lió i sedició continuen intactes, entre d’altres. Paral·lelament, la Generalitat encara exerceix d’acusació particular contra centenars de manifestants, militants i activistes, demanant, en alguns casos, peticions més elevades que la Fiscalia de l’Estat.

Per tot plegat, fem una crida a continuar organitzant la unitat antirepressiva per tombar aquestes lleis. Necessitem un fort moviment de solidaritat per poder fer front a l’enemic en comú. En aquest moviment tothom hi té cabuda: des del que recapta fons per les represaliades fins als qui organitzen l’acció directa en qualsevol manifestació. O ells o nosaltres. Demostrem als carrers que sols el poble salva al poble.

Quan els nazis… Texto.

*UNA VERITABLE SOLIDARITAT SENSE DISTINCIONS

Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista.

Quan van empresonar els socialdemòcrates, vaig guardar silenci, perquè jo no era socialdemòcrata.

Quan van venir a buscar els sindicalistes, no vaig protestar, perquè jo no era sindicalista.

Quan van venir a buscar els jueus, no vaig protestar, perquè jo no era jueu.

Quan van venir a buscar-me, no hi havia ningú més que pogués protestar.

ORGANITZEM LA UNITAT ANTIREPRESSIVA!

Fotos pancartas llamando 19-F Catalunya.

-Más pancartas y carteladas llamando a las manifestaciones.

https://www.facebook.com/ProAmnistia/photos/pcb.5179344122078536/5179344035411878/

Cartel. Comunicado inicial Pl.Ar.P.

-Plataforma Antirepressiva de Ponent.

Avui presentem la Plataforma Antirepressiva de Ponent, que neix amb l’objectiu d’unificar i enfortir la lluita antirepressiva a les terres de ponent.

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél, sempre hem lluitat per tots i totes les represaliades sense cap tipus de distinció, però davant d’aquesta coordinació antirrepressiva que hem trobat a ponent vam decidir unir-nos a aquest nou projecte, que esteu tots convidats a participar-hi. És hora d’organitzar-nos i trencar les cadenes que ens oprimeixen. Per això, la primera acció que secundarem i a la qual us animem a participar és la manifestació que tindrà lloc el 19 de febrer sobre el lema #TombemLesLleisRepressives. Començarà a les 19h a la Pl. Victor Siurana. La manifestació es celebrarà simultàniament en altres punts de Catalunya i l’Estat. Us hi esperem!.

Noticia y tuit sobre condena.

Otro ‘caso aislado’:

Condenado un policía de Alicante por abusar de una compañera con un sedante en el café.

• El agente ha sido condenado a nueve meses de prisión y al pago de una multa de 18 meses por abusos sexuales sobre la víctima, también agente con la que compartía servicio.

FonsiLoaiza: Ha sido condenado a solo 9 meses de prisión un policía por drogar y abusar sexualmente dos veces de una agente mientras vigilaban el hospital de campaña por el coronavirus en Alicante. Además, la pena ha quedado suspendida y podrá seguir patrullando. Otro «caso aislado».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.