248 anys presó: Operació Judes, judici al Poble Català / Opiniones: PsoE = GAL. Sobre PNV e Imanol Pradales. Policía se confunde a las 3 de la mañana / Antes de que los exterminen, presos políticos enfermos libertad.

Cartel. 248 anys de presó…

Muro de solidaridad y denuncias:

Represión:

-248 ANYS DE PRESÓ AL POBLE CATALÀ

Continuem amb la campanya de suport, que vam engegar el passat 1 d’octubre, amb els encausats de l’Operació Judes.

La seva repressió no ens aturarà. Enfortim l’organització antirepressiva i tornem els cops amb unitat i lluita, fins a conquerir l’Amnistia Total.

PEL DRET A ORGANITZACIÓ I AUTODETERMINACIÓ!

ABSOLUCIÓ OPERACIÓ JUDES!

AMNISTIA TOTAL

Comunicado en 3 carteles.

OPERACIÓ JUDES: JUDICI AL POBLE CATALÀ

Un total de 248 anys de presó demana la Fiscalia de l’Audiencia Nacional per a 12 persones acusadesd’organització terrorista, fabricació d’explosius i estralls de caràcter terrorista en grau de temptativa, per la seva participació en els Comitès de Defensa de la República (CDR).

Tot va començar el 23 de setembre del 2019 de matinada, i a les portes de la sentència del Procés. Un exèrcit de la Guardia Civil, sota l’ordre d’un Tribunal d’excepció com és l’Audiencia Nacional, hereu del Tribunal d’Ordre Públic, assaltava els domicilis esbotzant les portes a punta de subfusell, per escorcollar-los i detener 9 persones acusades de terorisme per la seva participació en el CDR. Una “operació preventiva” amb l’únic objectiu d’estendre la por i evitar la resposta als carrers per la sentència del Procés, que era un atac directe contra tot el poble català que havia defensat l’1 d’octubre.

Després de passar per la comandància, dos van quedar en llibertat provisional, i la resta, van ser conduïts a l’Audiencia Nacional on van decretar el seu ingrés a presó sense fiança. La resposta no es va fer esperar, i va començar una campanya solidària i mobilitzacions massives, arreu de Catalunya, reivindicant la llibertat dels detinguts.

Passats uns mesos, gràcies a la mobilització del poble català, van poder sortir en llibentat. Però l’Estat, no contents amb això, van citar a declarar a 4 solidaris -també acusats de terrorisme- amb una carta.

Ara, passats 4 anys, ja han rribat les peticions de Fiscalia. En aquesta, demanen 27 anys de presó per a 8 d’ells i 8 anys de presó per a la resta. És a dir, un total de 248 anys de presó. Aquestes peticions eren les que esperàvem, ja que l’Estat espanyol persegueix tota mena de dissidència política, i no havia de ser menys en el cas dels CDR, una màxima expressió d’organització al marge de les seves institucions i partits domesticats, que han lluitat pel dret a l’autodeterminació i per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. L’Estat feixista espanyol ja ha deixat clar que la únitat d’Espanya és una questió vertebrali¡ que utilitzarà tota la maquinària repressiva per reprimir a qui decideixi organitzar-se i lluitar pel dret d’autodeterminació: Per això només el podrem arrancar amb la lluita popular i independent als carrers.

Tampoc ens sorprèn que aquestes peticions fiscals hagin sortit a correcuita, en ple debat sobre l’amnistia parcial pactada per Junts i ERC amb el PSOE, per facilitar la presidència de Pedro Sánchez. En aquesta amnistia haurien d’entrar suposadament els encausats de l’Operació Judes, però quin se’n refia que aixó acabi sent així? El mateix PSOE, quan va anuncian el pacte amb els processistes, va manifestar que l’última paraula la tindrien els jutges.

I davant d’aquest atac contra el poble català i tota la dissidència política, què farem? Quedar-nos de braços creuats? Esperar alguna cosa dels seus pactes? Doncs no! Des de la Plataforma Antirrepresiva de Barcelona i de Ponent iniciem una campanya de suport per afrontar aquest judici polític i atac al nostre poble i a la nostra classe. Una campanya que fem extensiva a tots els col·lectius, organitzacions i individualitats que vulguin participac-hi.

Hem de tenir molt clar que en aquest judici no és jutjaran delictes de terrorisme ni res similar, és jutjarà a tot un poble. El que es jutja i persegueix en aquest procediment és el nostre dret a l’organització independent. Per aquest motiu, ara, més que mai, hem d’unir-nos i deixar de banda les diferències.: Pels 12 encausats, però sobretot, per defensar el dret d´organització.

PER L’OPERACIÓ JUDES I L’AMNISTIA TOTAL:

TORNEN-LOS-HI TOTS ELS COPS AMB UNITAT, ORGANITZACIÓ I LLUITA!

PAB, PAP.

Fotos. F. González y un saco de cal viva.

Opiniones en redes:

-Psoe = GAL

“No es momento de blanquear a los fascistas del PsoE; no es momento de pasar página con un PsoE que mantiene la Ley Mordaza; que apoya a los Sionistas, Ukronazis y Marruecos en su ocupación del Sáhara… No hay mal menor; el mal menor con una metástasis te lleva a la muerte súbita. PsoE=GAL. PP, PsoE y VOX FASCISTAS”

Asier Guridi. Refugiado político vasco en Venezuela.

Foto. Imanol Pradales.

-Sobre el ‘nuevo’ para Lendakari del PNV, Imanol Pradales.

En 2015, Imanol Pradales declaró ser accionista de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Banco Santander y la aseguradora Mapfre, y además compró acciones de la constructora Sacyr dos meses después de tomar posesión del cargo de diputado de Infraestructuras y Desarrollo Territorial.

Pradales compró acciones de Sacyr cuando la constructora planeaba una alianza con la bilbaína Nervión Industries, sociedad vinculada a un exDiputado General implicado en los papeles de Panamá, José Alberto Pradera.

Pradera había sido nombrado consejero de Nervión Industries en febrero de 2015, Pradales compró las acciones de Sacyr en agosto de 2015, mientras que Sacyr y Nervión Industries firmaron una alianza en octubre de 2015.

Tras la alianza entre Sacyr y Nervión Industries se creó Sacyr Nervión, una firma que pasó a trabajar para Repsol, compañía capitaneada por el expresidente del peneuve Josu Jon Imaz.

En esa época, Sacyr Nervión era miembro de un cártel, sancionado por la Comisión Nacional de Mercados y de la Competencia en 2019, que prestaba servicio a empresas del sector energético y petroquímico.

Sacyr también estuvo operando durante 25 años en un cártel de la construcción sancionado por la Comisión Nacional de Mercados y de la Competencia en 2022. Era la única constructora de este cártel que había trabajado con la Diputación de Bizkaia, con seis contratos entre los años 2007 y 2012, por un total de 184 millones de euros.

Entre los años 2006 y 2007, Pradales trabajó como asesor de la Diputación de Bizkaia. En 2007, la Diputación de Bizkaia había adjudicado a Sacyr uno de los tramos de la Supersur por 59 millones de euros. Un año después de ser nombrado Pradales diputado foral de Promoción Económica, Diputación de Bizkaia adjudicó a Sacyr un contrato valorado en más de 53 millones.

En 2011, Pradales fue nombrado diputado foral de Promoción Económica. Como director de Promoción Exterior del Departamento de Promoción Económica fue nombrado Gabino Martínez de Are.

De Ahoztar Zelaieta.

Foto. Ertzainas armados.

-Confundirse a las 3 de la mañana

La Ertzaintza anoche, a las 3 a.m., aporreando la puerta de casa de familiares directos, preguntando por Eder… y resulta que se habían confundido de casa y casualmente buscaban a un tal Eder que lleva pulsera y tiene orden de alejamiento, por intentar matar a su pareja estrellándose contra una farola, un muro o algo así.

Pero claro, la casualidad del nombre, sumada a mi condena por desórdenes públicos… pues acojonaos hasta que se aclaró el tema y vieron que no iba con ellos ni me buscaban a mi.

Nuevo episodio de inutilidad policial que te puede causar un infarto de la forma más chorra, aparte del cante de que los vecinos vean luces azules y agentes en tu puerta a esas horas, que siempre hay alguno de los de «algo habrán hecho».

Y que tampoco son pocas las veces que ni han preguntado, que te revientan la puerta, te dan unas hostias y luego «uy, que no era aquí».

Y por otra parte, si el tipo estaba merodeando donde no debe, pues puede que al confundirse de sitio, un día lleguen tarde y se encuentren un cadáver, no sé…

De Eder Mitxelena Foronda.

Presos políticos enfermos, sobre pegatina histórica amnistía.

Presos políticos enfermos ¡Libertad ya!:

SOS – SOS -SOS –

Antes de que los exterminen.

SRI

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.