Campaña por los presos políticos enfermos, en Catalunya. SRI, PAP, PAB / Xustiza para Unai: La solidaridad y la denuncia, se extienden / Muerte joven atado boca abajo a cama centro menores, delito leve.

Cartel. Presos polítics malalts.

Muro de solidaridad y denuncias:

Presas y presos políticos enfermos:

-Campaña en Catalunya.

*Cartel:

EMPITJORA LA SITUACIÓ DELS PRESOS POLÍTICS MALALTS

Organitzem la lluita pel seu alliberament!

  • *Mónica Refoxos Pérez. Té 52 anys i porta 20 anys a la presó. Actualment pateix càncer de mama i està rebent quimioteràpia.
  • *Lucio García Blanco. Té 72 anys i ha passat diverses dècades a la presó. Actualment sofreix principi de demència senil amb trastorn d’adaptació. També sofreix de lesions de columna a conseqüència de les tortures rebudes.
  • *Mª José Baños Andújar. Té 59 anys i porta 21 anys a la presó. Pateix diverses malalties greus com hepatitis C i VIH. A més, sofreix de trastorn psicològic greu.
  • *Manuel Pérez Martínez. Té 78 anys i ha passat diverses dècades a la presó. Pateix malaltia cardiovascular i diabetis, difícils de tractar a la presó per la seva edat i les seves condicions carceràries.

SRI, PAP, PAB.

Hoja presos polítics malalts. Texto y logos.

*Hoja denuncia:

La classe obrera sosté la lluita contra els seus explotadors i per la defensa dels seus drets democràtics des de fa més d’un segle. Aquesta lluita, genera la repressió més cruel i devastadora contra els lluitadors, les seves famílies i entorns, infligint-los dia a dia incomptables sofriments i patiments.

A l’Estat espanyol, el règim feixista manté empresonats centenars d’aquests lluita-dors, molts d’ells condemnats a desenes d’anys de presó en pèssimes condicions. Una part significativa d’aquests, a causa de les dures condicions de reclusió, la desatenció sanitària i els llargs anys de lluita acumulats, pateixen greus malalties. Aquesta és, precisament, una situació extremadament sagnant, perquè es troben en mans dels seus mortals enemics.

El moviment de solidaritat amb els presos polítics sempre ha exigit l’Amnistia total per a tots ells, sense donar importància als mètodes de lluita que hagin emprat. No obstant això, per als presos polítics malalts cal exigir la llibertat immediata, perquè puguin rebre el tractament adequat en òptimes condicions. Per a ells, es tracta d’una qüestió de vida o mort.

En aquesta situació, es troben els presos polítics comunistes i antifeixistes: Lucio García Blanco, Mónica Refoxos Pérez, Ma José Barks Andújar i Manuel Pérez Martínez. Tots ells pateixen malalties greus i molt difícils de tractar en les condi-cions de presó a les quals es troben. A més, cal assenyalar que es tracta de presos polítics que porten més de vint anys a la presó, amb el greu deteriorament físic que això comporta.

En nombroses ocasions, hem vist com el mateix règim excarcerava per «raons humanitàries» a explotadors, torturadors i corruptes. Els més recents, l’exministre Zaplana del PP i expresident andalús Grifíàn. És igual de quin color siguin i els crims que hagin comès, aquest règim feixista es mostra extremadament humanitari amb els seus, els de la seva classe; i terriblement implacable amb els nostres, els revolucionaris de la classe obrera.

Aquests comunistes porten tota la vida defensant els drets i llibertats dels tre-balladors, per això van ser detinguts i empresonats. A més, són un exemple de fermesa i resistència, motius pels quals s’acarnissen especialment amb ells. És més, la malaltia a la presó és una eina més amb la qual els feixistes fan xantatge i sotmeten els revolucionaris: o et penedeixes o mors.

Per tot això, és el nostre deure denunciar la situació que pateixen els presos polítics malalts i multiplicar els esforços per arrencar-los de les urpes dels seus botxins. O els traiem ara o demà serà tard.

Que el crit per la llibertat dels presos polítics greument malalts sigui present en totes les lluites obreres i populars.

LLIBERTAT IMMEDIATA PRESOS POLÍTICS MALALTS!!

NO A LES CADENES PERPÈTUES ENCOBERTES!!

AMNISTIA TOTAL!!

PAP, SRI, PAB.

Cartel, descarga alta calidad:

https://drive.google.com/file/d/1JXNTwvubk7YLtNT_hv5txshhaD_9_9eJ/view?ts=65083546&pli=1

Hoja, descarga alta calidad:

https://drive.google.com/file/d/1Pf_kF7D9Vc1-duivVFm7EVwivcBcYUMK/view?ts=6508355d

Cuatro fotos solidaridad con Unai.

Xustiza para Unai:

-La solidaridad con Unai se extiende: en Salamanca, en concierto en A Coruña y en concentraciones ante el juicio, en Bilbao, en pancartas… XUSTIZA PARA UNAI. Repsol asesinos.

De: J. Basterra

Fotos pancartas «Xustiza para Unai». «Repsol asesinos»

*Unai Martínez, de 35 años, trabajaba para Nervión, contratada por Repsol para la parada de la refinería de Coruña (una “parada” es el tiempo que la refinería deja de funcionar mientras se realizan labores de mantenimiento). Falleció hace poco más de un año, el 29 de marzo de 2022, en un accidente laboral que afectó a otro compañero que afortunadamente sobrevivió. Desde entonces familia y amigos de Unai luchan porque se restablezca la verdad: la muerte de Unai fue un asesinato laboral y no, como dice Repsol, culpa de los trabajadores afectados.

Foto. Le atan a la cama.

¿Justicia?:

-La muerte del joven atado boca abajo a una cama de un centro de menores de Almería se juzgará como delito leve.

A expensas de un recurso de su familia, el juzgado estima la petición de la Fiscalía de celebrar el juicio por presunto delito de homicidio por imprudencia menos grave, castigado con pena de multa de 3 a 18 meses.

El Juzgado de Primera Instancia e Instrucción único de Purchena, que en mayo de 2022 archivó por segunda vez la investigación por la muerte de Iliass Tahiri (el joven de 18 años que falleció el 1 de julio de 2019 atado con correas en pies y manos, boca abajo en una cama del centro de justicia juvenil Tierras de Oria), ha estimado a instancias de la Fiscalía de Almería que el caso se someta a un juicio de delitos leves (anteriormente conocidos como juicio de faltas), previsto en los artículos 962 y siguientes de la Ley de Enjuiciamiento Criminal. Es decir, el caso se juzgará como un delito leve.

https://www.eldiario.es/andalucia/almeria/muerte-joven-atado-boca-abajo-cama-centro-menores-almeria-juzgara-delito-leve_1_10507250.html?goal=0_10e11ebad6-60ce12cace-64733153&mc_cid=60ce12cace&mc_eid=741781b133

Texto sobre pinturas que forman la republicana.

Difunde www.presos.org.es:

-Convocatorias, opiniones, fotos de materiales…

A: socorrorojointernacional@gmail.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.