Proves mèdiques ja! ¿Qué ha de pasar para que le hagan las pruebas médicas a Pablo Hasél? Campaña de solidaridad de 37 colectivos.

Foto. Rueda de prensa campaña por Hasél.

Muro de solidaridad y denuncias:

Presos políticos sin atención sanitaria.

Pablo Hasél.

Rueda de prensa de numerosos colectivos, en exigencia de que le hagan las pruebas médicas a Pablo, ¡ya!.

Carteles de la campaña. 1. Texto.

QUÈ HA DE PASSAR PERQUÈ LI FACIN LES PROVES MÈDIQUES?

Pablo Hasél ja porta un any esperant a que li realitzin les proves mèdiques, respectant el seu dret a la intimitat, com marca la seva pròpia llei.

A causa de les condicions insalubres de la presó de Ponent, que ja hem denunciat en moltes ocasions; plagues de xinxes, paneroles, rates i mala qualitat del menjar, el nostre company Pablo Hasél va començar a tenir problemes estomacals. Aquests problemes cada cop van ser més comuns, motiu pel qual va demanar que un metge el visités, ja que estava preocupat pel seu estat de salut.

En la primera visita mèdica, que es va realitzar a la mateixa presó, va donar positiu en helicobàcter, un bacteri que apareix quan es consumeixen aliments tractats en males condicions higièniques. Desprès d’un tractament amb antibiòtics i una dieta (que des de la presó no es va respectar, tot i haver estat prescrita per un metge), el bacteri va desaparèixer, però els dolors estomacals van continuar.

El propi metge de la presó va demanar una gastroscòpia i una colonoscòpia, per poder identificar el problema i tractar-lo. El dia de la prova, amb un desplegament militaritzat dels Mossos d’Esquadra, aquests es van negar a retirar-li les mani- lles i a sortir de la consulta per garantir el seu dret a la intimitat. Pablo va deixar molt clar que si no abandonaven la sala, no es realitzaria les proves mèdiques. A con- seqüència, el van portar de nou a la presó sense haver-li fet les proves.

Cartel. 2. Texto.

Davant la constant vulneració de drets, ens vam veure obligats a començar una cam- panya de denúncia als carrers i reunir-nos amb alguns dirigents d’ERC. En aquesta reunió, membres del partit en qüestió es van comprometre a buscar una nova cita mèdica garantint el dret a la intimitat de Hasél. Però per segona vegada, no va ser així: el cap de l’operatiu dels Mossos li va dir al nostre company, que no el per- drien de vista ni un segon «per la seguretat del personal sanitari». Davant d’aquesta nova vulneració, Pablo es va tornar a negar a fer-se les proves, tot i propo- sar als agents que es posessin darrera d’un paravent, cosa a la qual tampoc van ac- cedir. Ja fa més de 4 mesos que ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres. Denunciem que fins i tot el Centre Penitenciari de Ponent, no ha contestat els requeriments inter- posats en dues ocasions per part de l’Audiència Nacional sobre la situació mèdica del nostre company. Les organitzacions i individualitats sotasignants, exigim que al govern de la Gene- ralitat, en concret a la conselleria de Justicia i Interior, compleixi amb el seu Regla- ment Penitenciari i la Llei General Sanitària, les quals obliguen a les autoritats a garantir el dret a la intimitat durant les proves mèdiques als presos. Pablo porta més de 6 mesos amb forts problemes estomacals i sense cap tipus de tractament. La Ge- neralitat serà la responsable de qualsevol empitjorament de la seva salut i ho denunciarem alt i clar als Tribunals i als carrers.

Cartel 3. Adhesiones.

ADHESIONS:

 • Plataforma Antirepressiva de Ponent
 • Plataforma Antirepressiva de Barcelona La Traca
 • La Traca
 • Sas Absolució
 • SRI
 • Observatori del sistema penal i drets humans
 • Observatori de drets humans de Terrassa
 • Desobediència Civil
 • ANC sectorial de Persones represaliades
 • Front Comú Contra la Repressió
 • Via Independència
 • Som Antifeixistes
 • Assemblea Nacional Catalana
 • Òmnium Nacional
 • Xarxa Antirepressió de Famílies de Detingudes
 • Detingudes 26f TRS
 • SAT -Solidaritat Antirepressiva de Terrassa
 • Grup de suport Erik Absolució!
 • Terrassa per la Independència-ANC
 • CDR Terrassa
 • KASALET
 • Cantaires de Ponent
 • Gerard Quintana
 • La Forja Jovent Revolucionari
 • Meridiana Resisteix
 • CDR Catalunya
 • CDR Girona
 • Maleducats
 • Alerta Solidària
 • Cants de Llibertat de Terrassa
 • Grup de Suport Xarly Absolució
 • Endavant OSAN
 • Joel Joan
 • Arran Nacional
 • Irídia
 • Consell Local x República a Terrassa
 • Grup de suport de l’Adri

Divendres, 14 d’abril del 2023

Texto sobre foto. Pablo Hasél, pruebas médicas ¡ya! Amnistía total.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.