Contra el colonialisme d’ahir i contra l’imperialisme d’avui / Gasto militar: 27.617 millones / Guerra sucia, el CNI en Catalunya / Policía reconoce a líder fascista / PP quiere a Mussolini y Hitler / Cristo, pistolero.

Foto. En mani 12-O con pancarta ‘Res a celebrar’.

Muro de solidaridad y denuncias:

Plataforma antirepressiva Barcelona:

-Contra el colonialisme d’ahir i contra l’imperialisme d’avui

Contràriament a la propaganda del règim feixista i borbònic, el 12-O no hi ha res a celebrar; és un dia negre pels pobles que van ser massacrats pel colonialisme espanyol i també és un dia negre per a totes les nacions i territoris que avui en dia es troben sota el jou de l’estat espanyol, així com els països que romanen sota la seva dominació imperialista, especialment a Llatinoamèrica.

Malgrat la posició secundària dins la seva cadena imperialista, el règim espanyol continua sent una peça rellevant dins el bloc europeu i l’estructura de l’aliança terrorista OTAN. Per una banda, ofeguen la classe treballadora seguint els dictats de Brussel·les i per l’altra ens porten a la guerra participant activament de l’agressió de l’OTAN contra les repúbliques russòfones i contra la Federació Russa, seguint les directrius de Washington i recolzant el règim feixista ucraïnès, basat en la neteja ètnica l’eliminació física de tota dissidència antifeixista o democràtica.

L’estat espanyol vulnera també el dret internacional i deixa morir al poble sahrauí, incomplint el seu paper de potència administradora del territori i emparant la criminal ocupació marroquina. Així mateix, continua mantenint les Illes Canàries sota el seu domini colonial.

La jornada del 12-0 ha de ser una jornada de lluita contra l’imperialisme i el feixisme, és a dir, contra l’estat espanyol i el seu règim de feixisme borbònic, contra la UE i l’OTAN; en resum, contra les estructures de dominació de les oligarquies. També és una data per realitzar un veritable exercici de memòria històrica i parlar del genocidi colonialista contra les poblacions originàries, ensorrant el relat que des del nacionalisme i el feixisme espanyol legitima aquest nefast esdeveniment.

La millor manera de lluitar contra el feixisme i l’imperialisme és enderrocar un règim que tan sols ens pot oferir vides de precarietat i misèria, guerra, control social i repressió contra qui s’organitza per combatre la barbàrie i lluitar pels nostres drets.

12-O RES A CELEBRAR!

@antirepreBCN. antireprebcn@pm.me

Foto. Tanques en el desfile del 12-O.

Guerra sucia:

-El gasto militar real español para 2023 será de 27.617 millones de €, más del doble de lo asignado a Defensa.

El Centro Delàs de Estudios por la Paz señala en un informe que la partida supera incluso el 2% que exige la OTAN.

Es equivalente a 75,7 millones de euros diarios.

https://www.publico.es/politica/gasto-militar-real-espanol-2023-sera-27617-millones-euros-doble-asignado-defensa.html

Fotos. Puigdemont y G. Castellón.

-‘CNI catalán’, la causa secreta del juez García Castellón contra el entorno de Puigdemont.

El magistrado dirigió una macroinvestigación sobre la “continuación de actividades sediciosas” en 2018, 2019 y 2020 que incluyó el uso de un “troyano” para acceder a móviles sin el conocimiento de los usuarios.

https://www.eldiario.es/catalunya/cni-catalan-causa-secreta-juez-garcia-castellon-entorno-puigdemont_1_9612459.html?goal=0_10e11ebad6-109a15d019-64733153&mc_cid=109a15d019&mc_eid=741781b133

Foto. Rueda prensa ante sede PSC en Lleida.

-Dos activistes lleidatans espiats per Interior denuncien la vulneració els seus drets fonamentals.

“La dissidència política és il·legal, ens hem de sentir orgullosos de ser culpables” remarca un dels activistes.

Dos activistes lleidatans es troben entre les 38 persones a qui el Ministeri de l’Interior va punxar els telèfons mòbils sota el pretext de lluita antiterrorista, segons va publicar aquest dilluns ‘La Directa’. Es tracta d’un membre de l’esquerra independentista militant d’Endavant, que prefereix mantenir l’anonimat, i el membre de la plataforma Llibertat Pablo Hasel, Adam Camón. Denuncien que han patit una “vulneració absoluta dels seus drets fonamentals, així com del seu entorn”. Camón ha afirmat que “tota organització que escapa del seu control els fa por i els CDR en van ser un bon exemple”. “La dissidència política és il·legal, ens hem de sentir orgullosos de ser culpables”, ha remarcat.

L’advocada Mercè Jordana ha denunciat la “vulneració absoluta dels drets fonamentals” de les 38 persones a qui la Guàrdia Civil i la policia espanyola haurien punxat el telèfon mòbil, una pràctica que s’hauria dut a terme entre els anys 2017 i 2019. Però, “a més de les seves comunicacions, també se’ls ha intervingut la geolocalització“, amb la qual cosa “també s’han vulnerat drets de l’entorn d’aquestes persones”, segons Jordana.

Amb una roda de premsa davant de la seu del PSC de Lleida, representants de l’esquerra independentista i de moviments socials de Lleida han volgut denunciar públicament aquests fets. “Es van acordar aquestes intervencions telefòniques sota el pretext de terrorisme, però no hi havia res i l’únic que es pretenia era buscar i fabricar algun tipus d’expedient judicial, tal com ha acabat passant”, segons ha exposat Jordana. “És una pràctica totalment repugnant i, fins i tot, dins el marc jurídic i del sistema jurídic penal espanyol”, ha assenyalat l’advocada. “No només considerem culpable d’aquests fets l’Àudiència Nacional, sinó també el PSOE”, ha afegit.

*Adam Camón: “No em sorprèn en absolut que m’hagin estat seguint i escoltant”

El membre de la plataforma Llibertat Pablo Hasel i de la plataforma Antirepressiva de Ponent, Adam Camón, és una de les persones a qui el Ministeri de l’Interior hauria punxat el telèfon mòbil. “No em sorprèn en absolut que m’hagin estat seguint i escoltant les meves conversacions privades i que hagin vulnerat la meva intimitat perquè n’era conscient des d’un principi”, ha dit durant la roda de premsa. “Sento molta ràbia, però a la vegada moltes ganes de tornar-los els cops que ens donen dia rere dia i només ho podem fer d’una manera, amb unitat, organització i lluita“, ha afegit.

Segons Camón, es tracta d’un nou cas de “repressió” amb què “l’estat espanyol vulnera de forma sistemàtica drets fonamentals”. “És un avís a navegants per a molts i no podem infravalorar l’Estat mai més perquè el que més temem és l’autoorganització al marge de les institucions, i mai dubtaran ni un sol segon a utilitzar tot l’arsenal de lleis antirepressives i tots els mitjans per tractar d’aturar-nos i esclafar-nos”, ha afirmat. “Tota aquella organització que escapa del seu control els fa por i els CDR en van ser un bon exemple”, ha asseverat el membre de la plataforma de suport a Pablo Hasel.

Nou companys van pagar un preu molt més alt quan la matinada del 23 de setembre del 2019 la Guàrdia Civil assaltava els seus domicilis i apuntant-los amb subfusells per escorcollar-los i dur-los a l’Audiència Nacional, aplicant-los la llei antiterrorista“, ha remarcat, en relació amb les nou persones detingudes en el marc de l’anomenada operació ‘Judes’. “Per a set van dictar presó provisional i tots es troben a l’espera d’un judici en una macrocausa irregular i amb el risc de passar molts anys a la presó per estar organitzats”, ha exposat Adam Camón.

Adam Camón té pendent una ordre de detenció després de no haver-se presentat a declarar davant la jutgessa en el marc de la causa oberta pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida pels aldarulls ocorreguts a la capital del Segrià el 17 de febrer del 2021 arran de les protestes per la detenció i empresonament de Pablo Hasel.

https://www.larepublica.cat/noticies/dos-activistes-lleidatans-espiats-per-interior-denuncien-la-vulneracio-els-seus-drets-fonamentals/

Foto. José Luis Roberto.

Fascismo impune:

-La Policía Nacional otorgó en 2019 un reconocimiento a la empresa del líder ultra José Luis Roberto.

El exsubdelegado del Gobierno en Valencia José Roberto González entregó a Levantina de Seguridad, propiedad del líder de España 2000, una “mención de honor” en reconocimiento a su “larga y laureada trayectoria”.

https://www.eldiario.es/comunitat-valenciana/interior-otorgo-reconocimiento-empresa-lider-ultra-premiado-policia-nacional_1_9602294.html?goal=0_10e11ebad6-83602709bc-64733153&mc_cid=83602709bc&mc_eid=741781b133

Foto histórica. Hitler y Franco.

-El PP pidió en el Parlamento mantener la máxima condecoración franquista que tenían Mussolini y Hitler.

El partido de Alberto Núñez Feijóo registró en el Congreso y llevó hasta el final una enmienda para retirar el artículo de la Ley de Memoria Democrática que suprime los títulos nobiliarios del franquismo y la orden imperial del Yugo y las Flechas.

El PP ha votado en la tramitación de la Ley de Memoria Democrática a favor de mantener condecoraciones otorgadas durante la dictadura de Francisco Franco, incluida la de mayor rango que reguló el régimen y que fue otorgada a Adolf Hitler, Benito Mussolini o Rudolf Hess, entre otros.

https://www.eldiario.es/politica/pp-pidio-parlamento-mantener-maxima-condecoracion-franquista-tenian-mussolini-hitler_1_9602990.html?goal=0_10e11ebad6-83602709bc-64733153&mc_cid=83602709bc&mc_eid=741781b133

Foto. Legionarios pasean al Cristo de la Buena Muerte.

Nacional-catolicismo:

-Vírgenes con honores militares, curas y procesiones: la presencia religiosa en las Fuerzas Armadas.

“Arriba el mandato de España y de Dios. De España y de Dios, de España y de Dios”.

Los símbolos católicos en la disciplina castrense continúan vigentes, con himnos que mantienen referencias divinas y sacerdotes a los que el Ministerio paga cuatro millones de euros en sueldos.

Cada año centenares de militares participan en celebraciones religiosas.

https://www.eldiario.es/sociedad/virgenes-honores-militares-curas-procesiones-presencia-religiosa-fuerzas-armadas_1_9613653.html?goal=0_10e11ebad6-d443897278-64733153&mc_cid=d443897278&mc_eid=741781b133

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.